Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

Editorial | Marian Rujoiu este specialist in negociere, management si manipulare, trainer, coach si manager. Ca doctorand in Sociologie, a publicat numeroase articole in domeniul Managementului, Leadershipului, Politicii, Negocierii, etc.

 

 
 
 
 
 Meniu rapid  Portalul e-scoala | CAMPUS ASLS | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa





 

 

 

Editorialele escoala: Doru Ionescu | Mihaela Onofrei | Alexandra Batar | Oana Mosoiu | Bogdan Gavrila

 

 TRIMITE EDITORIALUL PRIETENILOR TAI

(Yahoo Messenger!)

Alte editoriale scrise de Marian:

- Cele 15 elemente ale unui proiect de succes

- Cum sa negociezi mai bine

- Legea Contrastului in negociere

- Managementul timpului

 

Ghidul Succesului - Antreneaza-te pentru succes

Lectia 1 – Dorintele Implinite si Neimplinite

Lectia 2 – Transforma-ti neajunsurile in oportunitati sau in dorinte

Lectia 3Implinirea dorintelor

Lectia 4 - Transformarea viselor tale in obiective

Lectia 5 - Pornirea Mecanismului!

Lectia 6 - Antrenament pentru succes

 

- Inteligenta interpersonala la locul de munca

 

- Pentagonul succesului

 

- Despre Tainele Motiivarii Non Financiare!

 

- Strategie in motivarea non financiara

- 7 sfaturi cheie pentru a motiva Non-Financiar angajatii!

- Transformarea eficientei in maretie sau Curajul de a fi creativ

- Cum sa formezi o echipa de lucru performanta!

- Foloseste cele 10 surse interne ale puterii! Self Branding intr-o organizatie! (II)

- Foloseste cele 10 surse interne ale puterii! Self Branding intr-o organizatie!

- Povestea iepurasului

- Managementul stresului

- De ce apare esecul sau cum esuezi cu succes?

- Cum sa castigi lupta cu timpul?

- Mai mult decat a vinde, Customer Care!

- Mesajele subliminale

- Motivarea non-financiara, furnizor de performanta!

- Primul pas in leadership! Povestea lui Mihai

- Nu poti face lucruri mari avand asteptari mici!

- Sfaturi cheie in Recrutare

- Cine imi da un job placut, program normal si salariu peste 700 euro?

- Ce inseamna concret etica in afaceri?

- Negocierea de gherila: Ce faci cand partenerul de preseaza?

- Manipularea sefului

- Afla daca esti un LEADER sau un MANAGER

- Negocierea salariului

- Puterea feedback-ului

- Motivatie versus deficit de competenta

 

+ Recomanda acest site!


Programul Active Business cuprinde o serie de 6 cursuri organizate pe parcursul a doua luni. Acesta poate fi accesat atat de persoanele fizice cat si de persoanele juridice. Avand in vedere ca numarul de locuri este limitat, acesteae se vor completa in ordinea inscrierilor. Acest program este astfel gandit incat sa acopere o dezvoltare armonioasa a cursantilor atat in plan profesional cat si in plan personal.

Trainingul DESCHIS este acela care poate fi accesat de oricine este interesat. Acesta poate fi accesat atat de persoane fizice cat si de persoane juridice. Alege din lista de mai jos trainingul care ti se potriveste!


Program sustinut de

 

Editorial / Interviu cu un Trainer

Interviu cu Marian Rujoiu - Extreme Training

Furnizorul tau de performanta


1. Prezentati-va in cateva cuvinte.

Sunt un tip pragmatic, ce a hotarat, in urma cu doi ani, infiintarea companiei Extreme Training.


Posibil intervine intrebarea: de ce... nu erau atatea firme pe piata? Raspunsul e simpu. Am participat la o serie de traininguri carora le lipsea ceva. Nu am gasit nici macar unul sa pot spune la sfarsit: asta da training. Atat eu, cat si ceilalti cursanti, plecam nelamuriti, nu primeam un raspuns la intrebarile noastre si nu invatam mare lucru! Teoria abunda, iar practica abia daca se facea vazuta. Astfel, dupa un an, am inceput sa practic activitatea de trainer si am invatat de ce au nevoie cu adevarat cursantii. De-a lungul trainingurilor, am folosit si am imbunatatit o reteta ce a fost creata in timp chiar de participanti. Sunt mandru de aceasta formula de training pe care o practic in acest moment.


Sunt senior trainer acreditat de MMSF ce acopera o gama generoasa de traininguri in urmatoarele domenii: Consolidarea Echipei, Vanzari, Comunicare, Negociere, Leadership, Dezvoltare Manageriala, Time Management, Managementul prin Obiective, NLP, Teambuilding, Consultanta
(HR, Negociere si Strategii de Promovare)

2. Ce v-a determinat sa alegeti acest domeniu de activitate (traininguri)?


La un moment dat, am fost pus in situatia de a tine un training de o zi. Era un caz de forta majora, iar eu aveam doar cateva ore sa ma pregatesc. Am tinut trainingul respectiv in domeniul Managementului Proiectelor, iar la sfarsitul celor 5 zile de training, participantii au avut ocazia sa evalueze activitatea fiecarui trainer din fiecare zi. Mare mi-a fost mirarea cand am descoperit ca la evaluare fusesem cotat drept cel mai bun trainer, astfel ca mi-am spus: se pare ca am abilitati in acest sens. As putea spune, prin urmare, ca m-a determinat sa ma apuc de aceasta meserie feedback-ul oferit de participanti, faptul ca mi-a placut acea prima zi si un sentiment pe care l-am avut, anume ca pot face bine aceasta meserie!

3. Ce pregatire aveti in acest domeniu?


Pentru experienta de trainer, capacitatea de a interrelationa cu oamenii este esentiala. Pregatirea de baza mi-a oferit-o experienta de conducere in cadrul diferitelor ong-uri, lucrul la proiecte si, nu in ultimul rand, slujbele pe care le-am avut in ultimii sapte ani: operator sondaje, agent de vanzari si director al unei institutii publice. Cat priveste diplomele, am multe, insa nu fac o mandrie din acest lucru. Pregatirea complementara am asimilat-o in cadrul diferitelor traininguri pe care le-am sustinut ulterior acelei prime zi de care vorbeam mai sus. In paralel, am urmat si o serie de cursuri si o lunga perioada de studiu individual, care continua si in prezent!

4. Ce intelegeti prin traininguri?


Este o certitudine faptul ca educatia formala acopera doar o parte din pregatirea necesara unui individ cu ambitii. Pentru a reusi intr-adevar trebuie sa incepi sa investesti in tine, mai exact trebuie sa investesti in dezvoltarea ta personala sau a companiei, sa-ti testezi capacitatile si sa-ti dezvolti abilitatile practice!
Un training de calitate, bine pregatit, ofera cursantilor posibilitatea de a acumula cunostinte practice pe domenii specifice intr-un timp foarte scurt, ofera cursantilor posibilitatea de a interactiona si socializa si constituie totodata un cadru in care isi pot testa, exersa si dezvolta abilitatile.

5. Sunt trainingurile o necesitate sau au devenit o moda?


Sa va raspund foarte pe scurt: inainte de a fi o moda, trainingurile sunt o necesitate. Este un lucru testat la nivel mondial de catre majoritatea corporatiilor.

6. Trainingurile sunt eficiente doar pentru dezvoltarea profesionala individuala sau si pentru dezvoltarea unei organizatii?


Trainingurile dezvolta atat individul, cat si organizatia in ansamblul sau! O organizatie va creste sanatos, daca isi va pregati personalul inca de cand acest a fost angajat. Amanarea acestui moment, al instruirii, nu este de bun augur nici pentru individ, nici pentru organizatie, pentru ca noul angajat va deprinde o serie de obiceiuri. Pericolul cel mai frecvent este ca aceste obiceiuri nu sunt intotdeauna “sanatoase”. Daca doresti instruirea unui individ care a deprins deja o serie de obiceiuri nesanatoase, trainingul va fi mult mai dificil, iar progresul lui va fi mult mai mic. Stiti proverbul: Lupul isi Schimba parul, dar naravul ba! Concluzia este simpla: cu cat mai repede, cu atat mai bine!

7. Care considerati ca sunt atributele cheie pe care o persoana trebuie sa le aiba pentru a deveni un trainer de succes?


Pentru ca o persona sa devina trainer de succes acesta trebuie sa aiba cateva calitati esentiale cum ar fi: Capacitatea de a simti dinamica unui grup, de a comunica cu grupul, de a se adapta, de a mobiliza, de a frana, de a intelege, de a se face inteles, capacitate de autocontrol, capacitate de a comunica! Daca te crezi un “Stie tot”, atunci nu trebuie sa te faci trainer. In acest domeniu trebuie sa accepti ca vei invata permantent, de la cursanti, din carti sau din experienta. Cursantii nu vor un stie tot, vor un om care sa fi capabil sa inteleaga individualitatea si sa gaseasca impreuna cu ei solutii. Mai mult de atat, e nevoie de dedicare.

8. Cum se mentine un trainer pe primele locuri?


Am un raspuns foarte simplu. Un trainer se va mentine in primele locuri, daca isi va mentine clientii in primele locuri! Piata decide!

9. Care sunt motivele pentru care participa cel mai des oamenii la traininguri?

Oamenii participa cel mai adesea la training pentru a se dezvolta sau pentru a se perfectiona. Trainingurile reprezinta un excelent mediu de invatare care pune accentul pe invatarea experentiala, al carei principiu de baza este: inveti sa faci ceva, atunci cand faci acel lucru! Trainingurile, cel putin cele implementate de Extreme Training, acest lucru si-au propus, sa puna la dispozitia participantilor instrumente precise de conducere, influentare sau dezvoltare personala, pe care ei le pot recunoaste si exersa!

10. Care sunt clientii care apeleaza la serviciile firmei?


Clinetii nostri sunt de doua tipuri. Clienti care acceseaza trainingurile deschise, accesibile oricui este interesat cum ar fi trainingul de Negociere, de Vanzari, de Dezvoltare personala, de managementul proiectelor, etc si traininguri destinate companiilor. Formula trainingurilor inchise este stabilita impreuna cu beneficiarul si adaptata la nevoile acestuia. Cele mai cautate de companii sunt trainingurile de Vanzari si Negociere, de Comunicare organizationala si de Teambuilding. Clientii nostri sunt din diferite domenii precum imobiliare, presa, constructii, distributie, servicii turistice, administratie publica, auto, etc.

11. Ce aduce nou Extreme Training fata de alte firme de pe piata?


Extreme Training aduce nou IMPLICAREA! Dormim sa dezvoltam, sa oferim clientilor nostri instrumente cat mai potrivite lor. Suntem furnizori de performanta! Mai aducem nou pe piata un raport pret calitate excelent in sensul ca avem o calitate foarte buna la preturi accesibile. Oameni si organizatii platesc putin si primesc MULT!

12. Sunteti multumit de activitatea dvs ca si trainer?


Am prins din zbor la un moment dat o zicala: sa fie modest cine are de ce! Raspunsul este simplu: Sunt multumit de activitatea mea ca trainer! Consider ca oamenii de la trainingurile pe care le-am sustinut au plecat cu un plus valoare! Ca in orice domeniu, perfectiunea nu are limita superioara, asfel ca am continuat si continui sa ma dezvolt si sa ma perfectionez cu obiectivul precis de a fi cel mai bun!

13. Cum va dati seama la sfarsitul unei sesiuni de training daca aceasta a avut sau nu succes?

Dincolo de chestionarul de feedback pe care are ocazia fiecare participant sa-l ofere, SIMT succesul unui training.

14. Ati putea numi factorii unui training de succes?

Factorii de succes ai unui training ar fi doi:
- participantii sunt deschisi la nou
- trainerul este cababil sa conduca trainingul

15. Pe ce fel de training puneti accentul: trainingul outdoor sau trainingul indoor?

Cel mai mult am pus accentual pe trainingul indoor, pana in momentul de fata!

16. Ce tehnici de training utilizati cel mai des?

In cadrul trainingului, participantul trece prin cele trei faze si anume: recunoasterea (identificarea si (re)cunoasterea instrumentelor cu care se opereaza in domeniul abordat) experimentarea (corelarea cu experienta proprie a participantilor si punerea in practica a instrumentelor identificate) si aplicarea (se discuta despre modalitatile in care instrumentele identificate si experimentate in cadrul trainingului vor fi folosite propriu-zis ulterior in practica).
________________________________________
Ca si modalitate de lucru, instrumente de lucru, tehnicile folosite sunt: exercitii individuale si de grup, chestionare, simulari, jocuri de rol, prezentari, discutii de grup bazate pe prezentari video, work-shop si lucru in echipa, planificari si implementari specifice temei in lucru.

Experienta noastra in training ne indeamna sa-ti facem cunoscute tehnicile stiintei comportamentale aplicate (SCA) in training asimilate si de Extreme Training:

- Accentul se pune pe a invata cum sa aplici in practica cunostintele asimilate si nu doar pe preluare de informatii;
- Trainingul NU este pur si simplu un transfer sau o transmitere de informatii de la formator la participant;
- Participantul trebuie sa fie activ (nu pasiv)
- Practicam comunicare bidirectionala (trainer - participanti -trainer)
- Stimulam interactivitatea (uneori necesita consum psihic)
- Fiecare individ isi poate aduce contributia la grup prin cunostintele sale;
- Baza teoretica a unui training contine un volum mediu de cunostinte, aproximativ 30%, restul de 70% fiind aplicatii practice;
- Accentul se pune pe dezvoltarea abilitatilor legate de tematica in discutie;
- Se doreste constientizarea de catre participanti a aspectelor relevante pentru tematica in discutie;
- Oferim un incubator de testare si exersare a informatiilor prezentate.
- Participantul are acces la un volum mic de informatie teoretica in stare bruta, in mare parte trainingul fiind bazat pe aplicatii practie, pentru mai multa informatie bruta recomandandu-se bibliografie.

Iti dam o veste buna! Extreme Training, incepand din acest an va sustine o serie de traininguri in Cluj, Timisoara, Iasi si Bucuresti! Calendarul de traininguri este fixat! Detalii pe web siteul nostru www.traininguri.ro

 

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania